Doorzichtige of ondoorzichtige zakken voor pmd?

 

Afgelopen dagen berichtte de NOS dat plastic in grijze, ondoorzichtige zakken wordt verbrand. Dit bericht klopt niet.

In het Waardlanden-gebied wordt pmd (consumentenverpakkingen van plastic, blik of drinkpakken) ingezameld via minicontainers of ondergrondse containers. Het bericht gaat over de inzameling in gebieden waar met plastic zakken wordt ingezameld.

Afgekeurd

Soms wordt een vuilniswagen vol pmd afgekeurd door de eindverwerker. Dit kan zijn omdat er te veel materialen in zitten die er niet thuishoren. Materialen waardoor de sorteermachine stukloopt of materialen die het plastic vervuilen waardoor het niet meer hergebruikt kan worden. Denk hierbij aan grote plastic zeilen (landbouw- of campingzeilen), medicijnafval en harde kunststoffen (bijvoorbeeld tuinstoelen en speelgoed). Het is jammer als zo’n partij wordt afgekeurd en de verbrandingsoven ingaat.

U kunt dit voorkomen door deze materialen in te leveren bij het afvalbrengstation. Medicijnafval kunt u ook bij apotheken inleveren.

Vragen?

Heeft u vragen? Bel dan naar Reinigingsdienst Waardlanden, telefoon (0183) 68 11 11 of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

11 juli 2017