Waardlanden sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie

Reinigingsdienst Waardlanden heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie.

Waardlanden is in het verzorgingsgebied al vergevorderd in het gescheiden ophalen van afvalstromen zoals plastic, blik en drankpakken. Toch ondersteunen wij de Statiegeldalliantie van harte omdat we denken dat het heffen van statiegeld zal bijdragen aan een beter milieu en een schonere leefomgeving. We vinden nu nog te veel blikjes en flesjes terug als zwerfafval. Daarnaast zorgt de heffing voor een betere inzameling van deze categorie verpakkingsmaterialen. Verpakkingen van hoge kwaliteit waarvan de grondstoffen dan worden teruggewonnen en hergebruikt, om er weer hoogwaardige producten van te maken.

Statiegeldalliantie

Maatschappelijke organisaties, lokale overheden, burgerinitiatieven, bedrijven en milieuorganisaties verenigen zich in de Statiegeldalliantie om een gezamenlijk geluid voor statiegeld op blikjes en plastic flessen te laten horen richting de Nederlandse en Belgische regeringen.

De Statiegeldalliantie vraagt aan de Nederlandse regering om het statiegeldsysteem in 2018 uit te breiden tot blikjes en alle grote en kleine petflessen in Nederland.

Info

Meer informatie over de Statiegeldalliantie vindt u op www.statiegeldalliantie.org.

 

6 februari 2018