Terug naar overzicht

We leven in een tijd waarin we met zijn allen moeten werken aan een schone en duurzame wereld. Samen met onze gemeenten hebben we daarin de taak om onder andere straatvervuiling tegen te gaan en gedrag te veranderen naar een schonere wereld. De straten liggen nog vol met het meest gevonden zwerfafval: peuken. Daarom doen we mee met de campagne “Hey Viespeuk!”. Zo gaan wij de strijd aan tegen sigarettenfilters op straat.

Campagnebeeld Hey Viespeuk thumbMet deze campagne willen we zorgen voor bewustwording en gedrag veranderen rond de schadelijkheid en sociale ongewenstheid van sigarettenfilters op straat. Want peuken zijn niet alleen onaangenaam voor het straatbeeld, ze vervuilen ook de leefomgeving van mens en dier en zijn daarbij schadelijk voor onze gezondheid.

De campagne bestaat uit verschillende communicatiemiddelen waarmee wij inwoners van onze gemeenten gaan bereiken. We gebruiken hiervoor fysieke en online campagnemiddelen. We roepen onze inwoners graag op om deze te delen om zo de zichtbaarheid te vergroten. De campagne loopt van november tot en met december. En ook daarna willen wij deze gedragsverandering in stand houden. Samen kunnen we patronen veranderen, en samen kunnen wij de leefomgeving van onze gemeenten schoonhouden.

Dus gooi jij je peuk nog op straat? Dat kan echt niet meer!

> Ontdek meer op Heyviespeuk.nl