Grofvuil

Grof huishoudelijk afval (grofvuil)

Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is om in een huisvuilzak of -container aan te bieden, zoals bijvoorbeeld oude meubels of vloerbedekking. U kunt uw grofvuil afgeven bij het afvalbrengstation. U kunt ook een afspraak maken voor het ophalen van grofvuil. 

Bedenk voor u afval aanbiedt of dat het misschien nog gerepareerd kan worden (Repair Café) of dat het nog hergebruikt kan worden. Kijk voor de adressen van het Repair Café Gorinchem en de kringloopwinkels hieronder.

Aanbiedregels voor grof huishoudelijk afval

Als u grofvuil bij u voor de deur laat ophalen, zet het dan op de afgesproken ophaaldag voor 07.30 uur buiten op een voor de vuilniswagen goed bereikbare plaats aan de rand van de openbare weg. Per keer mag u maximaal één kubieke meter grofvuil neerzetten.

  • Medewerkers van Waardlanden mogen het grofvuil niet uit uw huis of uit de tuin weghalen.
  • Voorwerpen uit samengestelde materialen biedt u gescheiden aan (bijvoorbeeld een houten tafelblad en metalen poten los van elkaar).
  • Losse stukken grofvuil moeten apart gebundeld zijn met bijvoorbeeld touw. Niet gebundeld grofvuil wordt niet meegenomen. Bundels mogen niet langer zijn dan 1.25 meter en niet zwaarder zijn dan 25 kilo.


Particulieren kunnen dagelijks tussen 05.00 en 23.30 uur via deze website direct een ophaalafspraak maken voor veel soorten grofvuil, klik hiervoor op Grofvuil.

Bepaald afval kunt u niet digitaal melden. Het gaat om asbest, steen, glas (flessen, spiegels, borden, potten, sanitair etc.), chemisch afval, autobanden, puin, bouw- & sloopafval, schuttinghout, gips- & andere plafondplaten, isolatie- & dakbedekkingmateriaal, graszoden, zand en grond. Vraag hiervoor naar de voorwaarden bij Waardlanden, telefoon 0183 – 68 11 11. U kunt daar ook terecht voor meer informatie.

Repair Café: Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam

Heeft u kapotte spullen, zoals bijvoorbeeld een losse stoelpoot, een broodrooster die niet meer werkt, dan kunt u deze laten maken bij een Repair Café. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Het gaat vooral om kleine elektrische spullen die nog gerepareerd kunnen worden.

In Gorinchem vinden deze bijeenkomsten plaats in de Rozenobel, Dukatenplein 2, op de eerste zaterdag van de maand van 10 tot 12.30 uur (e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

In Hardinxveld-Giessendam worden de bijeenkomsten gehouden in het gebouw van de Christengemeente, Breedewaij 1a, op de tweede zaterdag van de oneven maanden (e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Kringloopwinkels

Herbruikbare spullen kunt u aanbieden bij kringloopwinkels: