Terug naar overzicht

Van 9 tot en met 15 september 2024 is het de Verspillingsvrije Week. Dan is er landelijk aandacht voor verspillingsvrij koken, kopen en bewaren. Wij organiseren samen met ASVZ, Omnia College, Stichting Duurzaam Molenlanden en Syndion voor inwoners gratis smakelijke en leerzame activiteiten, die helpen voedselverspilling voorkomen.

Waarom verspillingsvrij?

We gooien samen te veel eten weg. Vaak kopen we meer dan we nodig hebben, weten we niet hoe we restjes kunnen gebruiken, of vergeten we wat er al in huis is. Dit kan anders. Door bewuster met eten om te gaan en uw voorraad slim te beheren, bespaart u geld en helpt u het milieu. Samen met onze partners willen wij inwoners laten ervaren hoe heerlijk en veelzijdig verspillingsvrij eten kan zijn.

Via deze pagina kunt u zich aanmelden voor de activiteiten. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt (maximaal 2 personen per aanmelding). Vol is vol.

Gratis maaltijden voor inwoners

U kunt zich aanmelden voor een gratis maaltijd op locatie, gemaakt van restjes en nog goede producten die vaak worden weggegooid. Ontdek waar en wanneer u gratis een heerlijke verspillingsvrije maaltijd kunt eten.

Verrassingslunch (Volgeboekt!)

U kunt zich niet meer aanmelden voor de verrassingslunch, deze is vol. U kunt zich nog wel aanmelden voor de verspillingsvrije maaltijd op 12 september.

Wanneer

11 september 2024, 12.30 - 14.30 uur

Waar

Restaurant “Teach Inn”, W. de Vries Robbéweg 27, Gorinchem

Wat

Leerlingen van de koksopleiding van het Omnia College verzorgen een verspillingsvrije verrassingslunch.  

Verspillingsvrije maaltijd

Wanneer

12 september 2024, 17.45 - 19.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur)

Waar

Servanda (De Ducdalf), Scheldestraat 1, Hardinxveld-Giessendam

Wat

Cliënten van ASVZ en Syndion serveren een verspillingsvrije maaltijd. Er is plaats voor 15 personen.

Meld u aan

Gratis workshop Fermenteren (Volgeboekt!)

In de gratis workshop Fermenteren op 18 september, leren deelnemers hoe zij zelf gezonde, smakelijke en nieuwe gerechten maken. Fermenteren is een oude techniek die voedsel langer goed houdt door bacteriën of gisten toe te voegen. Dit geeft eten een nieuwe smaak en maakt het langer houdbaar. Denk bijvoorbeeld aan het maken van yoghurt van melk of zuurkool van kool. Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor deze workshop. 

Handige tips voor thuis

Houd onze website en sociale mediakanalen in de gaten. Tijdens de Verspillingsvrije Week, en daarna, delen we handige tips tegen verspilling. Doe ook mee aan de Verspillingsvrije Week en zet samen een stap naar een verspillingsvrije toekomst!

 

 Omnia  Zorgorganisatie ASVZ         Sydion

 

Stichting Duurzaam Molenlanden