Als u producten op de juiste manier bewaart, dan blijven ze veel langer goed. Voorkom verspilling en ontdek hoe u met onze bewaartips producten het beste bewaart en lang goed houdt.
Bewaartips koelkast
- De beste temperatuur voor uw koelkast is 4ºC. Bacteriën en schimmels krijgen dan minder kans en eten blijft langer goed als u het in de koelkast bewaart.
- Houd dezelfde indeling aan, dan vindt u producten gemakkelijk terug. Bewaar producten zo veel mogelijk in de originele verpakking, dan kunt u regelmatig de houdbaarheidsdatums van producten controleren.
- Dek geopende producten en restjes groente en fruit altijd goed af.
- Bewaar restjes eten maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast, dat beschermt tegen uitdrogen en bacteriën.
- Plak stickers en schrijf op wat er in bakjes zit en noteer de datum. Zet warm eten niet meteen in de koelkast, maar laat het eerst afkoelen. Gebruik hier eventueel een pannetje koud water voor. Verdeel restjes in kleine porties en zet het binnen 2 uur in de koelkast of vriezer.
- Zet vleeswaren, vis en salades nadat u het heeft gebruikt zo snel mogelijk afgedekt terug in de koelkast.
- Zet producten niet strak tegen elkaar aan, dan kan de lucht goed circuleren.
- Houd rauwe, zoals vlees, en gekookte etenswaren gescheiden van elkaar.
- Verpak boter en kaas na gebruik weer luchtdicht, zodat er geen lucht bij kan.
- Rauwe producten bewaart u het beste onderin de koelkast, boven de groentelade. Onderin is het namelijk kouder dan bovenin, dat kan zomaar 2ºC schelen. Daarnaast is het achterin de koelkast ook altijd kouder dan voorin.
Hieronder ziet u wat de beste indeling is voor uw koelkast om producten lang goed te houden. Maak elke 3 maanden uw koelkast schoon om bacteriën te voorkomen!
Houd onze website in de gaten. De komende tijd delen we meer handige bewaartips en tips om samen de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling. Samen kunnen we een verschil maken.
Ga voor meer tips naar waardlanden.nl/tips