Wilt u uw groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft) scheiden zonder dat u last heeft van vervelende geurtjes? Onze milieucoaches delen zes handige tips om ervoor te zorgen dat uw gft-container schoon en fris blijft.
Tip 1: Houd het koel en schaduwrijk
Plaats uw gft-container zo veel mogelijk in de schaduw, weg van direct zonlicht. Door die koel te houden, loopt u minder risico op nare geurtjes. Zo blijft uw container fris, zelfs op de warmste dagen.
Tip 2: Spoel af en toe
Geef uw gft-container af en toe een verfrissende spoelbeurt. Gebruik gewoon water en eventueel een beetje groene zeep om alle restjes weg te spoelen. Een schone container is een frisse container.
Tip 3: Leg een krant onderin
Voorkom aangekoekte etensresten door een krant onderin uw gft-container te leggen. Zo blijft de bodem van uw container schoon en fris, zonder vastgekleefde resten.
Tip 4: Verpak etensresten slim
Gebruik composteerbare gft-zakjes met het kiemplantlogo of OK-compost-logo. Alleen deze zakjes mogen bij het gft. U kunt uw vlees-, vis- en andere etensresten ook verpakken in een krant voordat u ze in de container doet. Zo voorkomt u lekken en blijft uw container lekker schoon.
Tip 5: Laat natte resten uitlekken
Laat natte voedselresten goed uitlekken voordat u ze in de container gooit. Ook is het slim om gemaaid gras eerst een dag te laten drogen. Zo voorkomt u te veel vocht in de container, dat nare geurtjes kan veroorzaken.
Tip 6: Leegmaken voor vertrek
Gaat u op vakantie? Zorg er dan voor dat u uw gft-container laat legen voordat u vertrekt. Zo komt u niet thuis bij een vervelende verrassing. Een lege container is de eerste stap naar een schone en frisse thuiskomst.
Met deze eenvoudige tips van onze milieucoach houdt u uw gft-container schoon en fris, zonder dat u last heeft van vervelende geurtjes. Samen zetten we een stap naar een afvalvrije en schone omgeving.
Ga voor meer tips naar waardlanden.nl/tips