Producten die u op de juiste manier bewaart blijven langer goed, zeker als u deze in de vriezer bewaart. Voorkom verspilling en ontdek hoe u met handige bewaartips uw vriezer het beste gebruikt.
Bewaartips vriezer
- De beste temperatuur voor in uw vriezer is -18°C. Bij deze temperatuur groeien geen bacteriën.
- De kwaliteit van producten kan echter wel wat achteruitgaan. De meeste producten kun u lang invriezen zonder kwaliteitsverlies .Voor voorverpakte diepvriesproducten kunt u de houdbaarheidsdatum en ontdooi- en bereidingsinstructies op de verpakking volgen.
- Bewaar restjes in een afgesloten bakje of zak. Schrijf op wat er in zit en noteer de invriesdatum.
- Vries eten in kleine porties in. Dan bevriest het sneller en ontstaat minder of geen condens.
- Doe niet te veel tegelijk in de vriezer.
- Groenten kunt u maanden langer in uw vriezer bewaren door deze eerst 2 minuten te koken voor u ze daarna afgekoeld in de vriezer bewaart.
- Verhit ingevroren restjes, vlees- en visproducten én groenten uit uw vriezer eten altijd goed na het ontdooien en eet het binnen 24 uur op.
- Ontdooi de vriezer elke 3 maanden.
Bron: Voedingscentrum
Ga voor meer tips naar waardlanden.nl/tips