Terug naar overzicht

Benieuwd hoe u thuis verspillingsvrij heerlijk kunt koken? Onze milieucoach Nelleke neemt u mee naar sterrenrestaurant De Gieser Wildeman, waar René Tichelaar laat zien hoe u een heerlijk gerecht op tafel zet met ingrediënten die anders mischien verloren zouden gaan. De sterrenchef maakt een gerecht met broccoli. Hij gebruikt hiervoor niet alleen de broccoliroosjes, maar ook de steel.

Verspillingsvrij koken als een chef

In een praktische video laat Tichelaar zien hoe u de broccoli steel kunt gebruiken voor heerlijke gerechten, van puree tot gebakken plakjes. "Veel mensen gooien de steel weg, maar die is juist erg lekker en veelzijdig. Bij De Gieser Wildeman gooien we geen eten weg. We hebben een goed overzicht van onze voorraad. Zo weten we precies wat er beschikbaar is en wat we nodig hebben. Wat toch overblijft, wordt de volgende dag verwerkt in nieuwe gerechten of gebruikt als onderdeel van onze dagmenu's. Zo zorgen we ervoor dat er niets verloren gaat." 

Samen tegen voedselverspilling

Ook minder voedsel verspillen en toch iets lekkers maken? Bekijk dan snel onderstaande video en ontdek hoe u een maaltijd als een chef op tafel zet door slim te koken!

Doe mee en zet samen een stap richting een verspillingsvrije toekomst!

 Ga voor meer tips naar waardlanden.nl/tips