Terug naar overzicht

Na een feestelijk kerstdiner blijven er vaak restjes over. Gooi ze niet weg, maar maak er heerlijke verrassende gerechten mee of vries het in. Zo verlengt u de feestvreugde én voorkomt u voedselverspilling. Hier zijn vier creatieve ideeën:

Geroosterde groentesoep

Heeft u nog geroosterde groenten over? Maak er een heerlijke zachte soep van. Pureer de groenten, voeg bouillon en kruiden toe, en u heeft in een handomdraai een smaakvolle soep die net zo feestelijk is als uw kerstdiner.

Kerstquiche

Kleine restjes vlees, kaas en groenten zijn perfect voor een hartige quiche. Meng ze met eieren en wat room, giet het in een taartvorm en bak het in de oven. Zo geeft u die overgebleven ingrediënten een tweede leven in een heerlijke maaltijd.

Luxe salade met een twist

Is er kalkoen of ham over? Combineer het met verse sla, noten, stukjes kaas en een dressing van olijfolie en citroen. Een frisse, knapperige salade die nog net dat vleugje kerst heeft.

Broodpudding met fruit

Oud brood en restjes kerststol kunnen omgetoverd worden tot een zoete broodpudding. Voeg melk, eieren, kaneel en eventueel wat stukjes fruit toe. Bak het in de oven tot het goudbruin is en u heeft een heerlijk dessert.

Gratis receptenboekje

Op zoek naar meer ideeën? Wat lekkers maken met restjes is makkelijk met de heerlijke restjesrecepten van o.a. Jetske van den Elsen, Eric Corton en Yvette van Boven!

Download het gratis restjes-receptenboekje. Of vraag het eens aan ChatGPT voor de lekkerste verrassende recepten. Zo maakt u van elk restje iets speciaals en verlengt u de feestelijke smaken.

Ga voor meer tips naar waardlanden.nl/tips